Affiliate Kazançları: AFFİLİATE MARKETİNG ( SATIŞ ORTAKLIĞI SİSTEMİ) GELİŞİMİ VE KULLANIMI

AFFİLİATE MARKETİNG ( SATIŞ ORTAKLIĞI SİSTEMİ) GELİŞİMİ VE KULLANIMI

17:31 | , , , , , , , , ,

Çağımızda insanlar çalıştıkları iş haricinde maaş ve diğer gelir getiren kaynakların yetersizliğinden dolayı farklı farklı ek iş alternatiflerine doğru yönelmektedir. Bunun için çevrelerinde ve internet dünyası gibi insanların toplu olarak bulundukları yerlerde çalışma adı altında değişik gelir elde etme temelli işler yapmaktadırlar. Bu işler arasında son zamanlarda çoğalan bir grafik ile satış ortaklığı yani affiliate marketing bulunmaktadır.

Satış ortaklığı sistemi, belirli sitelerin satıcı ile alıcıyı karşılaştırmak amacı ile aracılık yapması ve bu işlemi alıcıların kendi açtıkları bloglar da yada sitelerinde yapması ile satıcının malını satması ve komisyon paylaşımının gerçekleşmesi ile sonlanmaktadır. İşte bu işlem satış ortaklığı sistemidir.

Satıcı, satış ortaklığı sistemi olarak kurulan siteye girer ve kaydını yaptırır. Kendisinde bulunan satışa konu olan mallarını sitede sunarlar. Aynı paralellik içinde aynı siteye kayıt yaptıran aracı yani satıcı olan kişi, bu malların sitede oluşan kodlarını kendisine ait olan blogda yada sitede yayınlar. Bu zamandan sonra ilgili bloga yada siteye giren, ziyaret eden müşteri adı geçen ve paylaşılan malı almak için reklamı yapılan siteye girip aldığında, hem satıcı, hem alıcı hem de sitesinden satışını gerçekleştiren kişi yada kurum komisyon alır. Yani kısacası, siteler arası alım-satım işleminden herkes kendi payına düşeni alır.

Örneğin, A sitesi sattığı kalemleri, satış ortaklığı sistemi olarak kurulan B sitesinde yayınlar. B bu kalemleri satışa sunar. C sitesi yada blogu sahibi satıcı X, kendi blog yada sitesinde yayınlar. Dışarıdan X kişinin reklamına tıklayarak bu kalemleri alan müşteri Y tarafından ödenen miktar, hem A sitesi sahibine, hem B sitesi sahibine, hemde C sitesi sahibine bölünmüş olur.

Sonuç olarak, affiliate marketing zamanımızda oldukça genişlemiş durumdadır. Bunun nedeni internet kullanımının artması ve site kullanımlarının paraya dönüştürülme isteğidir. Emekle birlikte satışlarında doğru orantılı olarak artacağı bu yöntemde blog yada siteyi güncel ve google de zinde tutmak çok önemlidir.


0 yorum:

Yorum Gönder